Обґрунтування закупівлі м’яса на 2024 рік

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710», КЗ Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 56 Рівненської міської ради (надалі Замовник) оприлюднює обґрунтування технічних та якісних характеристик, очікуваної вартості та/або бюджетного призначення предмета закупівлі:

Код за ДК 021:2015 – 15110000-2 М’ясо (Філе куряче – 3100 кг; Яловичина свіжа обвальна без кістки – 360 кг; Свинина свіжа обвальна без кістки та сала – 720 кг).

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями, UA-2023-12-20-019845-a.
Категорія Замовника – згідно п.3 ч.1 ст. 2 ЗУ “Про публічні закупівлі” (юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади).

Мета проведення закупівлі: Потреба у закупівлі зумовлена необхідністю забезпечення безперебійного харчування дітей у закладі дошкільної освіти. Придбання даного продукту дозволить забезпечити повноцінний розвиток дитячого організму завдяки виконанню норм харчування.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Яловичина свіжа обвальна без кістки повинна відповідати діючим ДСТУ 4589-2006. Напівфабрикати м’ясні крупношматкові натуральні, без кісток (м’якоть), охолоджені з температурою в товщині м’якоті від +4 до 0°С, без заморожування, повинно бути одержано від забою здорової тварини.

З м’яса повинні бути видалені: груба сполучна тканина (сухожилля, фасції, в’язок та ін.) і жирова тканина, дрібні кістки, хрящі, крупні кровоносні судини, лімфатичні вузли і кров’яні згустки. Шматки не повинні мати ушкоджень поверхні, кровопідтеч. М’ясо повинно бути вітчизняного виробництва.

М’ясо повинно постачатися в заклад освіти у відповідній тарі. Товар постачається окремими партіями, в заклад освіти, згідно з замовленнями від закладу та в узгоджені терміни. Термін придатності повинен бути не менш ніж 3 доби.

Свинина свіжа обвальна без кістки та сала повинна відповідати діючим ДСТУ 4590-2006. Напівфабрикати м’ясні крупношматкові натуральні, без кісток (м’якоть) та сала, охолоджене з температурою в товщині м’якоті від +4 до 0°С, без заморожування та бути одержано від забою здорової тварини.

З м’яса повинні бути видалені: груба сполучна тканина (сухожилля, фасції, в’язок та ін.) і жирова тканина, дрібні кістки, хрящі, крупні кровоносні судини, лімфатичні вузли і кров’яні згустки. М’ясо повинно бути вітчизняного виробництва.

Кожна партія товару повинна мати маркування з найменуванням товару, визначенням дати виготовлення, терміну придатності, походження товару, найменування виробника тощо. Товар постачається окремими партіями, в заклад освіти, згідно з замовленнями від закладів та в узгоджені з ними терміни. Термін придатності повинен бути не менш ніж 3 доби.

Філе куряче, вагове, має бути охолодженим (м’ясо птиці, яке зберігає протягом усього періоду після забивання птиці і подальшого охолодження внутрішню температуру від 0С до +4С включно), бути добре розвинутим, відповідати діючим ДСТУ 3143-2013. З терміном придатності не більше 4 діб. Без згустків крові, з чистою та сухою поверхнею. Запах: властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів.

Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання, дно і стінки якої застеляються пергаментом або полімерними та іншими матеріалами, які дозволені МОЗУ для контакту з харчовими продуктами. На кожній одиниці фасування або на ярлику, який вкладається в упаковку, повинне бути маркування. М’ясо повинно постачатися окремими партіями, згідно з замовленнями та в узгоджені з ним терміни. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Товар повинен відповідати діючим вимогам ДСТУ або ТУ ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам, бути доброякісним. Строк придатності не повинен бути меншим 80% від загального строку придатності.

Постачання продуктів здійснюється у відповідності до наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я від 17.04.2006 N 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах».

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Загальна кількість необхідного до закупівлі обсягу м’яса сформована виходячи із обсягів, спожитих закладом дошкільної освіти за 2022-2023 рік. Очікувана вартість предмета закупівлі 754 223,00 грн, передбачена кошторисом та річним планом закупівель на 2024 рік.

Ціна за одиницю товару перебуває в межах діапазону показників, актуальних на момент оприлюднення закупівлі, ринкових цін на відповідний вид м’яса. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі. Для аналізу брались статистичні ціни на основні продукти харчування, що оприлюднюються Державною службою статистики України та ціни Головного управління статистики у Рівненській області. Та інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро».